zaterdag, juni 03, 2006

Rozijnen en amandelschilfers

Het dwangmatig proppen van informatie tijdens de blok
heeft het niet onaangename gevolg dat er plots en spontaan
ook allerlei leuks en creatiefs aan je brein ontspruit.

Een ontspannende pauze had gisteren als gevolg dat ik meer
dan een uur in de keuken vertoefde om een zeer geslaagd
beslag te maken voor de (hopelijk iedereen) bekende bodding
of broodpudding.

Dat noemt men dan inventief omspringen met voedsel dat
eigenlijk voor de vuilnisemmer is bestemd. Het lichtelijk door
schimmel aangestaste brood was hier een goeie basis voor.

Voedselresten als daar zijn gedroogde pruimen,abrikozen,
rozijnen en amandelschilfers, die in lang vervlogen tijden
dienden om een overheerlijke Marokkaanse stoofpot te bereiden,
waren net binnen de houdbaarheidsperiode zijnde zeer geschikt
voor mijn project.

Resultaat is verbluffend. Mijn eerste poging tot verantwoord
kokkerellen wordt door mijn doelpubliek zeer geapprecieerd.

Het gewenste effect is bereikt. Genoegdoening tot gevolg.

Geen opmerkingen: