dinsdag, februari 27, 2007

The Van Jets ‘Electric Soldiers’

Eerst Oostende, daarna Gent en nu zijn ze op weg de hele wereld te veroveren. The Van Jets overtuigden al ongelofelijk met hun EP. Met de single ‘Ricochet’ bliezen ze iedereen omver. Maar hun debuutplaat ‘Electric Soldiers’ is pas echt een orkaan. Dit wordt zeker een hete festivalzomer voor The Van Jets.

Zo aanstekelijk als ze waren bij hun debuut, zo geraffineerd zijn ze nu. Hun onstuimige kracht van weleer krioelt nog steeds door heel de plaat. ‘Electric Soldiers is een plaat met veel variatie. Het gebruik van aparte geluidjes en ritmeveranderingen maken dat elke song weer een belevenis wordt op zich. Op ‘Our Love = strong’ klinkt zelfs Beatlesinvloed door.

Het minste wat je kan zeggen is dat The Van Jets nog steeds onstuimig zijn en dat legt hen duidelijk geen windeieren. ‘Electric Soldiers’ is een plaat om bij weg te dromen om dan plots weer in de realiteit te worden gekatapulteerd.

De eerste songs op de plaat vragen wat aanpassing en maken dat het luisteren naar de CD moeizaam start. De laatste 3 nummers ‘High Heels’,‘Run ’n Hide’ en ‘Who’s the Candymaker’ zijn echter stevige rocknummers die blijven hangen en sluiten nog het meest aan bij hun EP. Heerlijke afsluiter.

Hopelijk mogen we deze Belgische rockband verwachten op de vele zomerfestivals want live spelen ze de pannen van het dak. De energie spat werkelijk van het podium bij deze gasten.

Popje

1 opmerking:

Fwor zei

Updates? :(