met jullie!
Voor 4 personen:
INGREDIENTEN
1 taartvormige bladerdeegbodem
2 wortelen
2 stengels prei
2 ajuinen
1 paprika
(+ overschotjes van groenten zoals pompoen, broccoli, aardappel)
optioneel: gekruide tofublokjes van Alpro of iets anders
250 ml sojaroom of andere room
50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
4 tl egg replacer (te koop in de meeste natuurwinkels)
8 tl edelgistvlokken (idem)
zout
peper
brushetta-kruiden of andere lekkere kruidenmengelingen
paneermeel
gekruid paneermeel
WERKWIJZE
Oven voorverwarmen op 200°C
Plaats het bladerdeeg in een ovenvaste taartvorm (laat het bakpapier eronder!)
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem
Bak het bladerdeeg 10 minuten op 200°C (zorgt voor minder 'natte' quiche)
Was alle groenten
Snij ze heel fijn
Stoof de groenten soort per soort kort op een hoog vuur in een wokpan (zorgt eveneens voor minder vocht in de groenten en dus minder 'natte' quiche)
Meng de gestoofde groenten in een grote kom onder elkaar
Bak de tofublokjes
Voeg sojaroom, tomatenpuree, egg replacer, edelgist, zout en kruiden samen en roer tot homogeen mengsel
Leg eerst tofublokjes in het bladerdeeg, dan de groenten en tenslotte het mengsel
Werk af met (gekruid) paneermeel
Bak 30 minuten op 200°C (draai indien nodig de vorm na 15')
Klaar!
Serveer eventueel met een slaatje.
Eet smakelijk!
Popje,
Uw veggie keukenprinses
Geen opmerkingen:
Een reactie posten