Weet je, bbq'en is superleuk! Mannen in bloot bovenlijf
die allemaal de BBQ willen aansteken en dan compleet
loos gaan met tangen en roosters. Wat nog leuker is, is
dat veggie bbq'en makkelijk, lekker en leuk is!
Enkele receptjes waarvan je na afloop zal zeggen dat
ze gewoon superlekker zijn! Ik haalde mijn inspiratie
bij EVA vzw en gewoon uit de lucht :). Alles wat lekker
is, is ook lekker op de bbq. En nooit vergeten: marinades
werken altijd!!!
VEGGIE SATE voor 4 personen - 3 stuks per persoon:
- 200 g tofu
- 100 g seitan (niet-glutenvrij)
- 1 rode ui
- 200 g champignons
- 1 paprika
MARINADE - zoete chili
- 50 ml zoete chilisaus
- 30 ml olijfolie
- 20 ml sojasaus (niet-glutenvrij)
MARINADE - provencaalse kruiden
- 50 ml olijfolie
- provençaalse kruiden
- bbq-kruiden
NODIG
- satéstokjes
- sluitbare diepvrieszakjes
1. maak de marinades en doe ze elk in een sluitbare diepvrieszak
2. snij de tofu en seitan in dobbelsteentjes en de groenten in grove stukken
3. doe in elke zak de helft van alle ingrediënten en sluit
4. laat enkele uren marineren en draai de zak regelmatig om
(indien je weinig tijd hebt, laat dan minstens 1 uur marineren, de tijd
die je nodig hebt om de bbq aan te steken)
5. verdeel de stukken over de stokjes
6. leg 5 à 10 minuten op de bbq
GROENTENSPIESJES (saté) of GEGRILDE GROENTEN (tussen grillrooster)
alle groenten zoals:
- kerstomaatjes
- mais
- paprika
SAUSJES
Kruidenveganaise:
- 5 el veganaise
- 1 el brushettakruiden (vooraf geweekt in 1 el water)
Zoete Chiliveganaise:
- 5 el veganaise
- 1el agavesiroop
- 1 tl chilipoeder
Kokoscurryveganaise:
- 5 el veganaise
- 1 el currypoeder
- 1 el kokospoeder
Smakelijk!
Warme groentjes,
Popje
1 opmerking:
en als toetje de rest van de popcorn
http://www.youtube.com/watch?v=7EjRFTTKwzk
Een reactie posten