donderdag, november 17, 2011

SeitansTOVERIJ

Graag deel ik mijn recepten met jullie!

Seitanstoofvlees op Marokkaans wijze met rozemarijnaardappelen

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN
Seitanstoverij
600 g blok seitan 
300 ml rode wijn/druivensap
50 ml sojasaus
300 ml olijfolie
50 g rozijnen
100 g gedroogde pruimen en abrikozen
3 uien
1 teen look 
1 stukje gember
enkele takjes tijm
enkele blaadjes laurier
optioneel: 2 plakjes peperkoek bestreken met mosterd

Rozemarijnaardappelen
1 kg vastkokende aardappelen 
olijfolie
gedroogde rozemarijn
(grof) zeezout

WERKWIJZE
Seitanstoverij
Marinade: wijn/druivensap, sojasaus, olie, rozijnen, tijm, laurier
Snij seitan in blokjes en laat minimum 1 uur staan in de marinade
Snij gedroogde vruchten, ui, look en gember fijn
Scheid seitanblokjes en marinade
Fruit ui, voeg gedroogde stukjes toe
Voeg marinade toe en laat geheel goed sudderen op een laag vuur
Bak seitanblokjes in aparte pan en voeg toe aan saus
Laat geheel 1 uur sudderen op laag vuur, 

Rozemarijnaardappelen
Was aardappelen goed en snij (ongeschild) in partjes
Verwarm oven voor op 200°C
Kook aardappelen 5 min
Giet af, laat afkoelen en droog in keukenpapier
Meng ze met olie en rozemarijn en bestrooi met zout
Laat ze 20-30 min in de oven op 180°C

Serveer met seizoensalade

Smakelijk!

Popje, uw veggie keukenprinses

Geen opmerkingen: