maandag, juli 30, 2012

Dagen Zonder Gluten: Mosterdsoep

Lieverdjes al te gader,

De klassieke Franse keuken is niet meteen mijn favoriete maar dit recept wil ik jullie niet onthouden aangezien mijn versie vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en lactosevrij is. Een mondvol maar dat is deze soep ook. Voor een groot of een klein hongertje! Het recept is geïmproviseerd op basis van een soep die ik at in bio-koffiebar Reispunt aan het station van Leuven.



INGREDIENTEN
2 uien
2 grote aardappelen
1 grote, groene selder
2 stengels prei
2 à 3 blokjes groentenbouillon
2 brikjes sojaroom
3 el dijonmosterd
2 el graanmosterd
2 el agavesiroop (optioneel voor een zachtere smaak)
1 à 1,5 l water

WERKWIJZE
1. stoof ui in grote snelkookpan
2. voeg stukken selder, aardappel en prei toe
3. voeg mosterd, sojaroom, agavesiroop, bouillon toe
4. vul aan met water tot alles onder staat voor een stevige eetsoep (je kan altijd meer water toevoegen maar zorg dat voor een groter aantal bouillonblokjes)

Smakelijk!!!

Liefs,
Popje

Geen opmerkingen: