maandag, juli 23, 2012

Dagen Zonder Gluten: Revival of the potato

Zoals dat vaak gaat met dingen die je moet missen, dat je hetgeen er wel nog is beter kan appreciëren. Zo ook met de aardappel. Ik eet dat niet vaak maar nu ik geen brood en pasta kan eten, begint die aardappel er wel héél aantrekkelijk uit te zien. En om lekker vettig te doen hoef je echt niet altijd naar de frituur.


Lekker in de oven met véél kruidenboter! Het hoeft niet persé een BBQ te zijn om aardappel met véél look te eten.
INGREDIENTEN
1 kg aardappel (vastkokende) in stukken
50 g kruidenboter (kant en klaar of zelf te maken: 50 g plantaardige boter, 3 tenen geperste look, gesnipperde verse peterselie, beetje zout - hoe langer je deze laat staan, hoe beter de look in de boter trekt! Jammie!)
WERKWIJZE
Warm oven voor op 180°C
Kook aardappelen 5 minuten
Giet ze af en laat even staan zodat ze beetje droger worden
Leg aardappelen in braadslee met bakpapier
Verdeel de kruidenboter over de aardappelen
Bak 25 minuten op 180°C


Smakelijk!


At dit gisteren met een slaatje van groene selder, rode biet en appel in stukjes en schijfjes gebakken gerookte tempeh! Zalig!


Liefs,
Popje



Geen opmerkingen: