maandag, augustus 13, 2012

Dagen Zonder Gluten en Lactose: chocoladegebakjes

Chocolade mag niet ontbreken in een gluten- en lactosevrij dieet. Je moet al zoveel laten maar chocolade mag dus wel. Gebruik wel zeker pure zodat je zeker geen lactose hebt. Pure geeft ook een veel vollere smaak aan je gebak. Ik ben niet zo'n chocoladeliefhebber maar dat vindt niemand erg aangezien ik dan alles uitdeel.

De oogjes van mijn liefje begonnen al te glanzen bij het idee alleen al. Dus ben ik nog maar eens het bakken geslagen. Hopelijk zijn deze even goed gelukt als de amandelversie van deze middag. Zodra hij heeft geproefd kan ik jullie een smaakgarantie geven :).



INGREDIENTEN
voor 12 à 15 cakejes

125 g kastanjemeel
1,5 dl rijstmelk
60 g rietsuiker
80 g plantaardige boter
1 bio-scharrelei
2 tl egg replacer
8 g bakpoeder (half zakje)
8 g vanillesuiker (heel zakje)
1/2 tl zout
1 el of 10 g cacao
2 el of 30 g fondant chocoladedruppels of gehakte fondantchocolade
1 el fondant chocoladedruppels of gehakte fondantchocolade (voor de afwerking)

Versie met amandel:
vervang cacao door amandelpoeder
vervang fondant chocoladedruppels of gehakte fondantchocolade door amandelen

WERKWIJZE

1. verwarm oven voor op 200°C
2. voeg kastanjemeel, rietsuiker, egg replacer, bakpoeder, vanillesuiker, zout, cacao, fondant chocoladedruppels of gehakte fondantchocoladegehakte samen in een mengkom
3. smelt boter
4. meng gesmolten boter en rijstmelk samen en voeg bij droog mengsel
5. voeg volledig ei bij mengsel en klop alles goed door elkaar
6. verdeel mengsel over cakevormpjes en werk af met chocoladedruppels
7. bak 25-30 minuten op 180°C

Smakelijk!

Liefs,
Popje

1 opmerking:

Anoniem zei

Aaaaargh... chocolade... wie smelt daar nu niet voor, en zeker met dit weer.
Je blijft inspireren !

Paul