donderdag, november 17, 2011

Pompoensoep met vleugje Indië

Ik heb de smaak te pakken en dus deel ik graag 
mijn recepten met jou! Uiteraard 100% plantaardig!


Pittig-zachte pompoensoep

voor 6 personen:

INGREDIENTEN
1 kleine pompoen (+/- kg)
2 aardappelen
2 grote uien
3 el tandoori masala kruiden (verkrijgbaar in Indische winkeltjes)
3 el olie
400 ml kokosmelk
0.75-1 l water
2 groentebouillonblokjes
optioneel: kokosschilfers of verse koriander

WERKWIJZE
neem snijplank, mes en snelkookpan
schil pompoen en aardappelen
snij pompoen en aardappelen in blokjes
snipper ui
verhit olie in pan
bak ui met de kruiden
voeg pompoen, aardappel, kokosmelk, bouillonblokjes toe
voeg water toe tot alles onder staat
sluit snelkookpan en laat 15-20 min op een middelhoog vuur koken
mix de soep

serveer met kokosschilfers of verse koriander

Veel kook- en smulplezier!

Popje,
uw veggie keukenprinses (ja, we moeten niet altijd bescheiden zijn!)

1 opmerking:

mija zei

Het is mijn lievelingssoepje en al veel gemaakt. Hmm de lekkere geur....
mija