zaterdag, februari 04, 2012

Veggie Diabolique

Ik ben een sausvreterke! Om 'Scampi Diabolique'
veggie te maken moeten we gelukkig niet veel moeite
doen. We laten de scampi's weg en voegen naar keuze
blokjes tofu of tempeh bij. Scampi's vond ik toch al niet lekker
maar die SAUS is 'vurrukkulluk'( (met dank aan Remco
Campert!)

Check ook de veggie kookworkshop 'Diabolique'.

(hier met gerookte tempehblokjes)

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN:
2 sjalotten
1 teentje look
1 el zacht currypoeder
1 el zachte paprikapoeder
1 snuifje cayennepoeder (naar eigen smaak)
2 dl sojaroom
2 dl ketchup
1.5 dl witte wijn
4 tomaten (ontveld, lijkt moeilijk maar is echt de moeite, gewoon water koken en die tomaten daar even in leggen, ze zijn lichtgaar en het vel gaat er goed af!)
verse kervel of bieslook
olijfolie
peper
zout
500 g pasta naar keuze
250-350 g tofureepjes/tempehblokjes

WERKWIJZE:
1. snij sjalotten fijn en bak ze glazig in hete olijfolie
2. voeg geplette look, curry, paprika en cayenne toe
3.voeg ketchup, sojaroom en witte wijn toe en laat alcohol verdampen (kan anders bittere smaak geven aan de saus)
4. laat geheel op een zacht vuur pruttelen
5. kook de pasta
6. bak de tofureepjes
7. tomaten ontvellen (even in kokend water leggen, dat helpt), ontpitten en in kleine stukjes snijden
8. snij kervel of bieslook fijn
9. giet pasta af
10. meng tomatenstukjes en kervel/bieslook pas toe vlak voor het serveren en leg de tofureepjes op de pasta en de saus voor een mooie presentatie

Drink de overschot van de wijn er lekker bij!

Smakelijk!

Popje,
Uw veggie keukenprinses

1 opmerking:

Anoniem zei

eens proberen met de veggie scampi's van veggiedeluxe.be of te vinden in o.a. O Cool